Főoldal Kistarcsáról Túra, túrázás célja Plakát Térkép/Útvonal Tudnivalók Megközelítés Kapcsolat Szállás Eredmények 2011 Fotók 2011
Baranyi Éva
Éva a hegyekkel elég későn, 39 éves korában, 2005-ben kezdett barátkozni. Pályafutása vezetett Ausztriai túrákkal, 2000-es csúcsok megmászásával kezdődött.

2006 januárjában – egy hirtelen jött ötletnek köszönhetően – megmászta a Kilimandzsárót. Ez fordulópontnak bizonyult hegymászó-életében, és érdeklődése ettől kezdve egyre inkább a magas hegyek felé fordult.

2006-2007 folyamán a szükséges tanfolyamokon az alapvető technikai ismereteket is elsajátította, és ezzel egyidejűleg némi gyakorlatra is szert tett az Alpokban, Ausztriában, Franciaországban és Olaszországban pár 3-4000 méteres csúcs megmászásával.

Első igazi magashegyi expedíciójára 2008-ban került sor, amikor sikerült feljutnia a Kazahsztán és Kirgizisztán határán található 7010 méteres Khan Tengri csúcsára.

Következő évben /2009/ már a sok hegymászó vágyát jelentő Himalájába indult egy háromfős csapat tagjaként. Az expedíció során feljutott a 8201 méteres Cho Oyu csúcsára. Ez a mászás egyben eddigi pályájának csúcspontja is.

2010-ben újabb expedíción vett részt, melynek célpontja a 8163 méteres Manaslu megmászása volt, ezúttal azonban nem járt sikerrel, és csak 6800 méterig jutott fel.

Éva a túrázás minden formáját előszeretettel űzi, nemcsak a havas hegycsúcsok világában, hanem könnyebb de hosszú sziklautakat is szívesen mászik. Ha pedig nem külföldön járja a hegyeket, akkor hazai teljesítménytúrákon szerzi meg a magashegyi mászáshoz elengedhetetlen állóképességet.

Partnerek-támogatók



Kistarcsa Város Önkormányzata

Kistarcsa Város Polgármestere

Simándy József Általános Iskola

Margita Turisztikai és Sportegyesület

TTT-Teljesítménytúrázók Társasága